Kotivinkissä (2/2017) oli mustapapukakkuohje. Kokeilin sitä! Hyvää tuli, papua ei erottanut ja koostumus oli mukava. Teen toistekin... Tässä on melkoisesti proteiinia, joten plussaa sekin!

450 g kypsiä mustapapuja (käytin lähes kaksi purkillista valmiita)

5 kananmunaa

2 dl fariinisokeria

2 rkl vaniljasokeria

1 dl kaakaojauhetta (normaali loppui kesken, joten loput raakakaakaojauhetta)

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

100 g voita sulatettuna

1 appelsiinin kuori raastettuna

1. Valmistele n. 24-senttinen vuoka (käytin silikonivuokaa ilman leivinpaperia).

2. Siivilöi ja tarvittaessa jäähdytä pavut. Lisää pavut ja kolme munaa monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon tai tee taikina tehokkaalla sauvasekoittimella.

3. Käytä konetta, kunne pavut ovat täysin hienontuneet ja lisää sitten loput munat. Käytä konetta edelleen jopa 1-2 minuuttia niin, että seos on täysin tasarakenteista.

4. Yhdistä sokerot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita seos sekä sulatettu rasva papu-munamassan joukkoon.

5. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori taikinaan.

6. Kumoa taikina vuokaan ja paista 200 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon kera vielä hieman lämpimänä.

IMG_20170201_201136.jpgIMG_20170201_201234.jpgIMG_20170201_201240.jpg