Töihin tein miehen puolesta tyrni-suklaajuustokakun. Vaatimuksena oli laktoosittomuus.

Pohjaksi samaa kuin lakritsikakussa; tein pohjan paloista, jotka oli jäänyt jäljelle toisesta kakusta ja kostutin tyrnimehulla, jota mies hieman makeutti sokerilla.

Helmi3%20001.jpgHelmi3%20002.jpg

Pohjalle tyrni:

250 g rahkaa (purkillinen siis)

2 dl kuohukermaa

1.5 dl tyrnimehua

vajaa 2 dl sokeria

2 liivatetta

tilkka tyrnimehua (käytin sen, mikä jäi pohjan kostutuksesta)

Vaahdota rahka ja kerma. Lisää tyrnimehu ja sokeri (lisää varoen, että saat niin makeaa kuin haluat). Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä, kuumenna tilkka tyrnimehua ja sulata liivatteet siihen. Lisää vaahtoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjalle ja anna hyytyä kylmässä.

Suklaakerros:

200 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

2 dl ranskankermaa

1/2 dl tomusokeria

Pilko suklaa pieniksi paloiksi veitsellä. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada suklaarouheen päälle. Sekoita lastalla kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota ranskankerma ja tomusokeri ja lisää suklaaseos. Sekoita tasaiseksi ja kaada jähmettyneen tyrnikerroksen päälle. Anna jähmettyä kylmässä.

Päälle tein tyrnikerroksen. N 1 dl sopivasti makeutettua tyrnimehua ja 1 liivate. Tämän olisin voinut jättää tekemättä, sillä suklaapinta oli kauniimpi. Mutta maku oli hyvä!

CIMG4306.jpgCIMG4307.jpg

WP_20150209_13_46_08_Pro.jpg