Lauantaina juhlimme tyttäreni valmistumista. Hänestä tuli (tällä erää) lähihoitaja, erikoistumisalueenaan lapset ja nuoret. Olen ihan suunnattoman ylpeä äiti!
Tytär toivoi suolaisiksi tarjoiluiksi voileipäkakkuja. Enpä ole sellaista ikinä tehnyt, joten sopi hyvin tarjottaviin, sillä kakkuna oli niinikään uusi tuttavuus Kuohuviinimansikkakakku ja synnyinseuduiltani halusin mukaan vielä kampanisut, joita en ollut tehnyt ikinä enkä syönyt varmaan yli kolmeenkymmeneen vuoteen.
Voileipäkakut olivat yhteistyön tulosta: mies valmisti täytteet, minä kokosin ja tytär koristeli!
Lohikakkuun tuli sekä kylmä- että lämminsavulohimössökerros, väliin herneparsapyree. Joka toinen kerros oli ruis- (Real) ja joka toinen vehnäleipää. Yhtään majoneesia ei käytetty, vaan pelkästään erilaisia tuorejuustoja. Leipäpalat kostutin laimennetulla sitruunamehulla todella niukasti. Koristeiksi herneenversoja, salaattia, kurkkua, viinirypäleitä ja granaattiomenan siemeniä.
Kinkkukakkuun tuli kinkkusipulikerros (sipuli oli molempiin kakkuihin pehmennetty Felix-kurkkujen etikkaliemessä yön yli), paprikasipulikerros ja väliin tuota kauniin vihreää herneparsapyreetä mitä lohikakkuunkin. Koristeeksi rucolan taimia, retiisiä, granaattiomenan siemeniä, viinirypäleitä ja kurkkua.
Mansikka-kuohuviinikakku (Maku.fi); tein kaksinkertaisena
Pohja
260 g (eli paketillinen) LU Bastogne-keksejä
110 g voita
Täyte
2 dl mansikkasosetta
1 dl makeaa kuohuviiniä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1.5 dl tomusokeria
2 tl sitruunankuorta raastettuna
2 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä (itse käytin 11 kahteen kakkuun ja hyvä tuli!)
0.5 dl makeaa kuohuviiniä
Kiille
3 kpl liivatelehtiä
0.5 dl vahvaa mansikkamehua (tai vadelma)
1.5 dl makeaa kuohuviiniä
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (ohjeen mukaan 20-22 cm, itse käytin 24 cm). Murskaa keksit ja sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria (en lisännyt).
Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna kuohuviini kattilassa ja liuota sekaan puristetut liivatteet. Anna liivateseoksen jäähtyä ja lisää se ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle, peitä kakku ja siirrä kylmään hyytymään vähintään 2-3 tunniksi.
Kiille: Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota liivatteet mehuun ja lisää kuohuviini. Anna jäähtyä (itse kuorin muodostunutta vaahtoa pois) ja kaada varovasti hyytyneen kakun päälle ja nosta takaisin kylmään.
Melli on meidän vahtikoira. Ensimmäiset vieraat saavat pahimmat haukut, loput vähemmän. Jossain vaiheessa Melli etsii minut käsiinsä ja haluaa runsaasti huomiota. Tällä kertaa nappasin karvakuonon syliini!
Oli todella mukavat juhlat!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.