Lauantaina juhlimme tyttäreni valmistumista. Hänestä tuli (tällä erää) lähihoitaja, erikoistumisalueenaan lapset ja nuoret. Olen ihan suunnattoman ylpeä äiti!

20160402_182016.jpg20160402_182007.jpg

Tytär toivoi suolaisiksi tarjoiluiksi voileipäkakkuja. Enpä ole sellaista ikinä tehnyt, joten sopi hyvin tarjottaviin, sillä kakkuna oli niinikään uusi tuttavuus Kuohuviinimansikkakakku ja synnyinseuduiltani halusin mukaan vielä kampanisut, joita en ollut tehnyt ikinä enkä syönyt varmaan yli kolmeenkymmeneen vuoteen.

Voileipäkakut olivat yhteistyön tulosta: mies valmisti täytteet, minä kokosin ja tytär koristeli!

Lohikakkuun tuli sekä kylmä- että lämminsavulohimössökerros, väliin herneparsapyree. Joka toinen kerros oli ruis- (Real) ja joka toinen vehnäleipää. Yhtään majoneesia ei käytetty, vaan pelkästään erilaisia tuorejuustoja. Leipäpalat kostutin laimennetulla sitruunamehulla todella niukasti. Koristeiksi herneenversoja, salaattia, kurkkua, viinirypäleitä ja granaattiomenan siemeniä.

WP_20160402_003.jpgWP_20160402_004.jpgWP_20160402_005.jpgWP_20160402_014.jpgWP_20160402_015.jpg

Kinkkukakkuun tuli kinkkusipulikerros (sipuli oli molempiin kakkuihin pehmennetty Felix-kurkkujen etikkaliemessä yön yli), paprikasipulikerros ja väliin tuota kauniin vihreää herneparsapyreetä mitä lohikakkuunkin. Koristeeksi rucolan taimia, retiisiä, granaattiomenan siemeniä, viinirypäleitä ja kurkkua.

WP_20160402_006.jpgWP_20160402_008.jpgWP_20160402_016.jpgWP_20160402_013.jpg

Mansikka-kuohuviinikakku (Maku.fi); tein kaksinkertaisena

Pohja

260 g (eli paketillinen) LU Bastogne-keksejä

110 g voita

Täyte

2 dl mansikkasosetta

1 dl makeaa kuohuviiniä

2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)

1.5 dl tomusokeria

2 tl sitruunankuorta raastettuna

2 rkl sitruunamehua

6 liivatelehteä (itse käytin 11 kahteen kakkuun ja hyvä tuli!)

0.5 dl makeaa kuohuviiniä

Kiille

3 kpl liivatelehtiä

0.5 dl vahvaa mansikkamehua (tai vadelma)

1.5 dl makeaa kuohuviiniä

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (ohjeen mukaan 20-22 cm, itse käytin 24 cm). Murskaa keksit ja sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria (en lisännyt).

Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kuumenna kuohuviini kattilassa ja liuota sekaan puristetut liivatteet. Anna liivateseoksen jäähtyä ja lisää se ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle, peitä kakku ja siirrä kylmään hyytymään vähintään 2-3 tunniksi.

Kiille: Liuota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota liivatteet mehuun ja lisää kuohuviini. Anna jäähtyä (itse kuorin muodostunutta vaahtoa pois) ja kaada varovasti hyytyneen kakun päälle ja nosta takaisin kylmään.

WP_20160402_010.jpgWP_20160402_012.jpg

Melli on meidän vahtikoira. Ensimmäiset vieraat saavat pahimmat haukut, loput vähemmän. Jossain vaiheessa Melli etsii minut käsiinsä ja haluaa runsaasti huomiota. Tällä kertaa nappasin karvakuonon syliini!

20160402_182106.jpg20160402_182104.jpg20160402_182103.jpg20160402_182100.jpg

Oli todella mukavat juhlat!