Jotenkin on ollut hankala keksiä soijarouheelle käyttöä, mutta männä viikolla tein siitä kaksi mukavan makuista ruokaa. Ensimmäinen oli "jauhelihakastike", jota syötiin perunamuusin ja kun siihen kyllästyttiin, perunapullien kera. Perunapullia tehdessä lisään muusiin kananmunia ja jauhoja ja paistan voissa. Nam! Olin iloinen, kun lapsetkin tykkäsivät kastikkeesta.

Laitoin 2.5 dl soijarouhetta ja varmaan tuplasti kiehuvaa vettä, purkillisen tomaattipyrettä, pari kynttä valkosipulia, kaksi birds eye -chiliä ja Creme Bonjoir Cuisinea, jota sattui olemaan jääkaapissa. Sitten vaan mausteita maun mukaan.

Lasagnea varten tein samanlaisen kastikkeen vähän isompana ja lisäsin maissia mukaan. Tästäkin tykättiin! Otan tumman soijarouheen ruokalistalle vastakin.

Loka2%20003.jpg