Tänään täytän 48 vuotta! Vuosi on taas mennyt hujauksessa. Suuria kekkereitä en pitänyt, lähipiiri tuli syömään kasviskeittoa paahdettujen kurpitsansiemenien kera sekä muita herkkuja.

Tein kaksi kakkua netistä löytämäni suklaakakun reseptillä. Resepti on siis vain yhtä kakkua varten, mutta siitä riittää mainiosti kahdeksi kakuksi, joista toisen vein töihin. Ohje on amerikkalainen, ja on tarkoitettu 12 henkilölle. Melkoinen suursyömäri saa olla, jos vain 12 henkilöä tästä palan saisi; sen verran täyttävää tämä kuorrutus on!

Ohjeen mukaan kakut kootaan päällekkäin ja väliin laitetaan kuorrutusta, jolla myös koko kakku vuorataan. Minä halkaisin molemmat kakut ja laitoin väliin itsetehtyä pihlajanmarja-konjakkihilloa ja tuota kuorrutetta. Päälle laitoin pelkkää kuorrutetta. Koristeeksi olisivat sopineet vaikka punaiset marjat. Käytin ensimmäistä kertaa vanilja-aromia, jonka epäilen reagoineen päällysteen kanssa niin, että massaan tuli tuollainen valkoinen vivahde. Maku oli hyvä!

Joulu_2%20048.jpgJoulu_2%20049.jpgJoulu_2%20059.jpgJoulu_2%20060.jpg

Kerroin aiemmin, kuinka liian tummasta suklaasta tekemäni tryffelien sisäosamassa epäonnistui. Käytin tuon massan hyväkseni ja tein siitä kakun suklaaosan. Raikastukseksi tein mustaviinimarjamoussen. Liika suklaa jopa joulun alla voi alkaa maistua liian tunkkaiselta, joten marjoilla tehty raikastus tekee hyvää!

Tarkoituksena oli tehdä raitainen kakku: pohjaksi Bastogne-keksejä, sitten suklaakerros, seuraavaksi mustaviinimarjakerros ja lopuksi suklaa, johon tippoja punaisella täytteellä, joiden kautta vedin hammastikulla. No, en malttanut odottaa tarpeeksi kauan, ja viimeinen suklaakerros upposi punaiseen osittain. Ei se oikeastaan haitannut, pinnasta tuli kauniin marmoroitu.

Kakusta tuli kaunis! En oli ikinä kokeillut tuollaista koristelua. Nyt aion harjoitella koristelua lisää!

Joulu_2%20042.jpgJoulu_2%20043.jpgJoulu_2%20044.jpg