Vaikka vähemmällä ravinnolla oltiinkin pari päivää, ei ole tarkoitus mussuttaa jatkossa sitten niiden kahden päivänkin edestä! Sorruin kuitenkin leipomaan brownien Reseptin ja hellan välistä blogia lukiessani. Rommissa marinoidut rusinat sen tekivät! Muokkasin tätä ohjetta. Piti muokata, koska eihän meillä ollut suklaata ollenkaan. Tein sitten kahta ohjetta muokaten: rusinoita oli noin kaksi desiä, rommia saman verran. Annoin rusinoiden marinoitua huoneenlämmössä sen ajan, kun kävimme puutarhakaupassa ja istutin kukkaset, sitten keitin niitä varmaan vartin verran. Pähkinöinä käytin suolapähkinöitä, siis maapähkinöitä. Brownien ohjeen otin kirjasta Suussasulavat browniet (Ingrid Wikholm), joka on ollut tosi ahkerassa käytössä!

150 g voita

3/4 dl kaakaojauhetta

3 kananmunaa

2.5 dl vehnäjauhoja

0.5 tl leivinjauhetta

3 dl sokeria

Sulata voi ja sekoita siihen kaakaojauhe. Lisää seokseen edelleen sekoittaen kananmunat. Sekoita leivinjauhe ja sokeri vehnäjauhoihin. Kaada jauhoseos munaseokseen (tein toisinpäin). Sekoita.

Tähän sitten sävelsin mukaan ne rommirusinat ja rouhitut suolapähkinät.

Kaada taikina uunipannuun ja kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.

WP_20140405_15_49_06_Pro-normal.jpg

Tuota perustaikinaa olen monesti käyttänyt, jos pitää tehdä vaikka maidoton versio tai jos suklaa on talosta loppu (ihan kuin meillä sitä muutenkaan olis varastossa...). Siihen voi lisätä pienesti suklaata tai mitä tahansa muuta makuainetta.

Meillä oli täällä kolme nuorta leipomassa amerikkalaista suklaakakkua... Sen ohjeen voin joskus tänne kirjoittaa; on muuten töpäkkä kakku! Oli hauska seurata heidän touhuaan. Hieno synttärikakku ystäville tuli!

WP_20140405_15_29_00_Pro-normal.jpg