Astangasalilla on ollut kuutisen viikkoa ollut vieraileva opettaja, tai pikemminkin kaksi opettajaa; Nick Evans ja Katia Garcia Gomez. Aivan mahtavia opettajia ja ihmisiä! Tänään vietettiin heidän läksiäisiään. Ikävä tulee...

Juhlat järjestettiin nyyttäriperiaatteella ja minä tein kaksi pellillistä focacciaa. Se on helppo muuttaa kasvissyöjille ja vegaaneille sopivaksi.

Uunipellillinen

4.5 dl vettä

1 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

9-10 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

Lisää veteen sokeri ja suola ja lämmitä 42 asteiseksi. Sekoira kuivahiiva 3 dl jauhoja ja vatkaa seos lämpimään veteen. Anna taikinan seistä lämpimässä, kunnes se kuplii. Alusta vehnäjauhoilla pehmeäksi. Lisää lopuksi öljy. Kaada taikina pellille laitetulle leivinpaperille ja taputtele tasaiseksi (kaulintakin voi käyttää). Nostata.

Minä silppusin artisokkia (öljyssä), aurinkokuivattua tomaattia ja basilikaa. Kotiin jääneeseen versioon laitoin myös fetaa. Kun taikina on kohonnut, painele siihen kuoppia ja täytä kuopat haluamallasi tavalla. Lopuksi ripsottelin päälle oliiviöljyä ja valkosipulilla maustettua suolaa. Herkullista!

Loka7%20493-normal.jpgLoka7%20494-normal.jpgLoka7%20495-normal.jpgLoka7%20496-normal.jpgLoka7%20497-normal.jpg