Lauantaina kävimme veljeni luona hakemassa polttopuita. Samalla sahattiin heillekin pöllejä. Hikistä hommaa oli, kun ensin satoi ja sitten tulikin oikein aurinkoinen ilma. Kotona piti meidän puille tehdä paikka (joka edelleen tekeillä), joten kasasin puut tyttären kanssa väliaikaiseen suojaan.

Sitten pitikin alkaa kerätä kypsiä omppuja, jotta saisimme edes yhden satsin hilloa. Vaikka inhoankin tällaisia aikataulutettuja työrupeamia, ei ne niin kauheita olekaan, kunhan vain saa aloitetuksi. Talvella on sitten ihana syödä taivaallista omppuhilloa leivän, pannarin tai minkä tahansa kanssa.

Elo10%20008-normal.jpgElo10%20007-normal.jpgElo10%20010-normal.jpgElo10%20012-normal.jpg

Siinä samaan syssyyn tein saaristolaisleipää Dansukkerin ohjeen mukaan, mutta muokaten, koska taaskaan ei kaikkea löytynyt kotoa. Hiivaa riittää mainiosti 50 g (ohjeessa 75 g) ja tällä kertaa korvasin suurimman osan vehnäleseestä seesaminsiemenillä.

Ohjeesta saa kerralla kolme leipää ja leipien teko on tosi yksinkertaista. Aikaa se vaan vie, kun nostatusaika on 1.5 h ja uunissa leivät ovat noin 2 tuntia.

Elo10%20013-normal.jpg

Maukasta leipää tuli muutoksista huolimatta!