Ostin kamalasti kermaa äitienpäiväleipomuksia varten, mutta niitä ei sitten tarvittukaan, joten piti keksiä muuta käyttöä ennen kuin happanevat.

Touko4%20003.jpgTouko4%20004.jpg

Viime aikoina lehdissä on ollut mainos Valion uutuudesta, Maustettu rahka - appelsiini, josta on tehty ihanan näköinen kakku. Päätin tehdä sellaisen! No, en tehnyt, koska kaupassa olin taas ihan muissa maailmoissa ja ostin appelsiiniTUOREJUUSTOa enkä -rahkaa. Siis sävelsin. Ja koska sävelsin jo suklaamousseosuudessa, tuli sitä niin paljon, että sävellystä piti jatkaa myös toisessa osiossa, jotta koko komeus olisi mahtunut kakkuvuokaan!

Pohja (tämän sentään tein ohjeen mukaan)

50 g voita sulatettuna

175 g murskattuja kaurakeksejä

Suklaatäyte

3 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa

200 g taloussuklaata sulatettuna

1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa

3/4 dl sokeria

loraus mantelilikööriä

Appelsiinitäyte

3 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1 prk (200 g) appelsiinituorejuustoa

n. 1/2 dl sokeria

loraus sitruslikööriä (Triple sec) ja puolen sitruunan mehu.

Sekoita sulatettu voi keksinmuruihin ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Suklaatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri ja vatkaa hieman. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Sulata liivatteet tulikuumaan mantelilikööriin ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto, sekoita ja levitä pohjan päälle. Peitä ja anna olla kylmässä noin puoli tuntia.

Appelsiinitäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Yhdistä tuorejuusto ja sokeri ja vatkaa hieman. Sulata liivatteet tulikuumaan sitruslikööriin/sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto, sekoita ja levitä suklaakerroksen päälle. Peitä ja anna olla kylmässä. Koristele haluamallasi tavalla.

Tuli hyvä kakku! Oli Fazerinan makuinen, nam!

Touko4%20009.jpgTouko4%20008.jpgTouko4%20010.jpgTouko4%20016.jpg