Ajattelin tarjota töissä syntymäpäivänäni suklaamuffinsseja (browniestaikinaan tehtyinä tosin), joihin painaisin hopeatoffeen palasen. No, ajatus meni mönkään, sillä tarjottavien täytyy olla laktoosittomia ja maidottomia (ja vaikka mitä vailla olevia!) ja hopeatoffeissa on sokeroitua maitojauhetta, kuten on Kick-patukoissakin. Nämä molemmat ovat suurta herkkuani! Hoidan matalaa verenpainettani näillä ... :)

Nyt pitää sitten ajatella asia uudestaan. Tein ajatustyön ohessa muffinsseja, joihin pätkin mukaan pussillisen Pätkiksiä. Muffinsseista tulee kyllä näyttävämpiä kuin brownieseista; paljon kuohkeampia, mikä ei kyllä ole yllätys. Tällaista ohjetta mukailin Suklaaraemuffinit kirjasta "Suklaa":

100 g pehmeää margariinia (käytin voita)

225 g siroa sokeria (käytin tavallista)

2 isoa munaa

150 g maustamatonta jugurttia

5 rkl maitoa

275 g jauhoja

1 tl soodaa

175 g tummia suklaarakeita (kuten sanottu, käytin Pätkistä)

Ensin vatkataan sokeri ja rasva, sitten munat, maito ja jugurttu sekaan. Jauhot ja sooda sekoitetaan ja siivilöidään mukaan. Lopuksi lisätään suklaa. Paistetaan 190 C 25 min. Itse taisin paistaa 20 min. Ihan hyviä olivat!

Marraskuu_6%20015-normal.jpgMarraskuu_6%20017-normal.jpg

Tätä ajattelin muokata kaikille työkavereille sopivaksi eli maidon tilalle mehua ja jugurttina käytän soija- tai kauravastaavaa. Voikin pitää korvata Keijulla tms, mikä on harmi; voin makua ei voita mikään!

Tai sitten keksin jotain aivan muuta!