Koska kohta uutta raparperia pukkaa vinhaa vauhtia, täytyy vanhat käyttää pakastimesta pois. Lisäksi lupauduin veljenpoikani karkkilakon tukilakkoon, joten teen sitten itse herkkuni ja jätän suklaat, lakut ja salmiakit muiden syötäviksi. Alkuun olen 101 päivää lakossa ja jatkan, jos siltä tuntuu.

Anoppi oli auttanut viime kesänä tekemällä kevyesti hillottua raparperia pakkaseen. Sitä käytin kahteen piirakkaan. Molemmille tuli pohjaksi perinteinen murotaikina, jota venytin hieman isommaksi ja raastoin joukkoon sitruunan jämistä kuorta (laitoin ensimmäiset 8 litraa simaa tulemaan). Laskiaisesta oli jäänyt käyttämättä mantelimassapötkö (minulla on näköjään siivous/tyhjennysvimma!), joten viipaloin sen toisen pohjan päälle, pusersin hieman sitruunamehua niiden päälle ja laitoin hillokkeen päällimmäiseksi.

Huhti4%20014.jpgHuhti4%20015.jpgHuhti4%20018.jpgHuhti4%20021.jpg

Toiseen sekoitin Valion Vaniljarahkaa purkillisen ja hieman tähteeksi jäänyttä maustamatonta rahkaa (noin 1:1). Saman verran hilloketta päälle kuin ensimmäisessä piirakassa.

Huhti4%20016.jpgHuhti4%20017.jpgHuhti4%20019.jpgHuhti4%20023.jpg

Kamalan vaikeaa on sanoa, kumpi on parempi! Miehen mielestä mantelimassaversio voittaa, mutta minä ja tyttäreni emme osanneet päättää; ovat liian erilaisia. Muut eivät vielä ole ehtineet maistaa... Saisivat pitää kiirettä!

Huhti4%20020.jpg