Minua pyydettiin tekemään jälkiruoka pikkujouluihin. Koska ruokana oli raclette kaikkine tykötarpeineen, halusin tehdä kevyen - tai ainakin kevyeltä tuntuvan - raikkaan jälkkärin. Päädyin omaan lemppariini eli puolukkajäädykkeeseen puolukkakastikkeen kera. Tällaisen teen aina jouluksi.

20151120_185628.jpg20151120_184629.jpg

Ohje on vuodelta 1989 (Pirkka) karpaloversiona:

2 kananmunaa

1.25 dl sokeria

4 dl kuohukermaa

3 tl vaniljasokeria

200 - 250 g puolukoita (tai karpaloita)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Soseuta puolijäiset marjat. Sekoita marjasose, kermavaahto sekä vaniljasokeri munasokerivaahtoon. Kaada seos kylmällä vedellä huuhteltuun 1.8 litran rengasvuokaan/jäädykevuokaan. Peitä foliolla/kannella ja pakasta vähintään 5 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.

Maidottoman version tein käyttämällä vaahtoutuvaa Alpro-tuotetta (kuva napattu netistä). Toimi loistavasti!

Puolukkakastikkeeseen sulatin pakastetut lievästi murskatut puolukat kattilassa, paseerasin siivilän läpi, kaadoin takaisin kattilaan kuumentumaan ja lisäsin sopivasti sokeria. Kun sokeri suli, laitoin jääkaappiin jäähtymään ja tarjoilua odottamaan.

Puolukanjäänteet ja pienen määrän kastiketta, joka juhlista jäi, käytin puolukkapiiraaseen.

Suosittelen tätä jäädykettä ja puolukkapiirakkaa lämpimästi!