Halusin kokeilla tekemääni pihlajanmarjahilloa kääretorttuun. Ajattelin sen sopivan kaakaopohjaiseen torttupohjaan. Pohjan luulin tehneeni Dansukkerin ohjeella, ja teinkin, paitsi että käytin ruokoKIDEsokeria ruokoTOMUsokerin sijaan. Ihan hyvä siitä tuli. Sitten kun paistettu torttupohja piti kääntää sokeroidulle paperille, onnistuin paiskaamaan sen vain puoliksi siihen minne piti. No, ei tullut pilattua tätä leipomusta kauneudella.
Päädyin lopulta laittamaan vain ihan pikkuisen pihlajanmarjahilloa ja pääosin omena-calvadoshilloa. Valkoinen tahna on sekoitus rahkaa, pussillinen kakkumousse-sekoitusta (Dr. Oetker; en tiedä, miksi minulle sellaista kaapissa oli!!! Mutta kerma oli hapannut ja jotain piti keksiä...) ja maitoa. Ihan hyvää tuli.
Tässä pohjan ohje, kuten minä sen tein:
4 kananmunaa
3 dl ruokokidesokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1 1/4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Kuivat aineet yhdistetään ja sekoitetaan munasokerivaahtoon. Taikina levitetään voidellulle leivinpaperille (unohdin!) uunipellille ja paistetaan 200 asteessa 7-10 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.