Olen kipeä. Mikään ei kuvaa paremmin oloani kuin viime viikolla ottamani kuva kompostiamme piinaavista toukista. Ne ovat pesiytyneet kannen läheisyyteen, jossa on mukavan lämmin, muttei liian kuuma.

Mies antoi niille aspartaamimehua, koska oli lukenut, että se tappoi muurahaiset jossain kokeessa. Toimii ilmeisesti hermomyrkkynä ja sitä meille tarjotaan kaikkien "kevyiden" mehujen seurana.  Katsotaan, miten meidän toukkien käy. Ainakin ne kuulemma mönkivät vilkkaasti karkuun. Tunnstaako joku näitä iljetyksiä? Minusta ne ei ole kärpäsen toukkia.

IMG_0585-normal.jpg

Tautini alkoi todella kummallisesti: Olimme syömässä, kun yhtäkkiä aloin niiskuttaa ihan kamalasti. Olen ottanut tänä keväävä yhden allergialääkkeen, enkä ole koivun kukinnasta huolimatta ollut tukossa. Koska ruoka oli mausteista, ajattelin nuhani johtuvan jonkin mausteen ja koivun yhteisvaikutuksesta. Allergialääkkeellä ei kuitenkaan ollut vaikutusta ja olo sen kun huononi.

Yö meni niiskutellen ja kipeää kurkkua tuskaillen, eikä aamu ollut sen parempi (eikä kyll vieläkään ole muutosta parempaan). Niinpä jäin kotiin. Mellin mielestä sen kanssa pitäisi touhuta kaikenlaista, kun kerran olen kotona, mutta minä vain löhöän vuoroin sohvalla vuoroin sängyssä.