Vanhempani olivat meillä viikonlopun ennen jokavuotista matkaansa Teneriffalle. Äiti toi ämpärillisen puolukoita tuliaisiksi. Suurimman osan pakastin, mutta osan säästin piirakkaan. Olen aina tykännyt mamman marjapiirakasta, mutta pienenä tykkäsin enemmän siitä osasta, jossa ei puolukoita ollut :)
Koska meillä ei ollut grahamjauhoja, käytin ruisjauhoja. Ohje muokattu Valion ohjeesta.
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1.5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 prk rahkaa
2 munaa
sokeria, vaniljasokeria ja puolukoita oman mieltymyksen mukaan. Minusta tämän pitää olla kohtuu makeaa puolukoiden hapokkuuden vuoksi.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Yhdistä täytteen aineet ja levitä pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Anna jäähtyä kunnolla ennen herkuttelua - jos pystyt! Tämä oli taivaallisen hyvää!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.