Tämä joulu meni tosi leppoisissa merkeissä. Kertaakaan ei tullut paniikkia ajan vähyydestä tai muusta. Ruokaa oli riittävästi ja kaikki oli hyvää, lahjoja oli riittävästi. Kaikilla oli mukavaa ja tunnelma oli leppoisa.

Tämän leppoisuuden keskellä selailin vanhoja reseptejä löytääkseni rosollin ohjeen (Kyllä, tein elämäni ensimmäistä kertaa rosollia! - ja kaikki meni). Löysin Kultainen joulu 2002 (Koti ja keittiö 11/2002 Erikoisliite) -lehdestä helpon Mantelinougat-ohjeen:

3 dl sokeria

100 g pähkinöitä (eism. cahew, saksanpähkinä ja kuoritut mantelit)

Kaada sokeri paistinpannuun ja sulata se koko ajan sekoittaen. Anna sokerin paahtua vaaleanruskeaksi.

Kaada sokeriliemi leivinpaperin päälle ja ripottele pähkinät ja mantelit karamellilevyn päälle ennen kuin se kovettuu (minä tein toisin päin; kaadoin sokerin pähkinöiden päälle).

Murra jähmettynyt levy sopivan kokoisiksi karamelleiksi.

Sokerin kanssa kannattaa olla varovainen, ettei siihen tule kitkerä maku. Näihin tulee himo!

Joulu_6%20001.jpgJoulu_6%20003.jpgJoulu_6%20004.jpg