Tänään vietimme mieheni synttäreitä. Hän toivoi kakuksi Suomen paras leipomo -ohjelman innoittamana valkosuklaa-hilla-lakritsikakkua. No, ei auttanut kuin miettiä resepti. Muistimme ohjelman kakun sen verran väärin, että laitoin tähän kakkuun miehen toiveen mukaisesti hillaa, siis lakkahilloa, jota ei voittajakonditorian kakusta löytynyt. Toisen leipomon kakku sen sijaan oli hilla-valkosuklaakakku, jota sitäkin kehuttiin kovasti. Näin tein:

Pohja:

4 kananmunaa

1 1/4 dl sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl Maizenaa

1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja munat paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden munavaahtoon. Sekoita hellästi tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa pohjasta haluamasi pohjan kokoinen pala ja asettele se irtopohjavuokaan tms. johon kakun valmistat. Pohjan päälle mies laittoi lakkahilloa.

Valkosuklaatäyte:

250 g mascarpone-juustoa (purkillinen)

2 dl kuohukermaa

260 g valkosuklaata

2 liivatetta

tilkka maitoa (tai menua)

Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja mascarpone. Sulata valkosuklaa ja lisää se kerma-juustovaahtoon. Kuumenna tilkka maitoa ja sulata pehmenneet liivatteet siihen ja lisää seos edelliseen ohuena nauhana. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä. Tee sillä välin toinen täyte.

Lakritsitäyte:

6 dl kuohukermaa

260 g valkosuklaata

3 liivatetta

2 rkl lakritsijuurijauhetta

Vaahdota kerma ja lisää siihen sulatettu suklaa. Lisää lakritsijuurijauhe siivilöiden; itse aloitin teelusikallisesta, maistoin, lisäsin uuden lusikallisen, maistoin... kunnes olin lisännyt 6 teelusikallista. Enempää en uskaltanut, sillä vaahtoon alkoi tulla myös "juuren" maku. Lopuksi liivatteet sekaan kuten edellä.

Lisäsin ensimmäisen kerroksen päälle valmista kinuskikastiketta ja dajm-rakeita. Sitten kaadoin lakritsitäytteen; kaataminen olisi kannattanut aloittaa reunoilta - eikä keskeltä, kuten minä tein - jotta kinuskikastike olisi pysynyt paremmin paikoillaan - oppia ikä kaikki!

Kakusta tuli yllättävän hyvä! Hienostunut maku, sanoi anoppi. Itse kehittelisin vielä väliin tiukkamakuisen ohuen kerroksen punaherukkavaahtoa, joka mielestäni sopisi kakkuun mainiosti. Se myös näyttäisi kauniilta! Ensi kerralla sitten.

Onneksi olkoon ukkoseni!

Helmi3%20005.jpgHelmi3%20006.jpgHelmi3%20013.jpgHelmi3%20003.jpgHelmi3%20007.jpgHelmi3%20008.jpgHelmi3%20011.jpg

Tein vielä suklaakakun ja tytär teki tanskalaisia voileipiä, mutta niistä tuonnempana.

Lupasin myös tehdä töihin kakun tarjottavaksi; päädyin tyrni-suklaamoussekakkuun, josta myös tuonnempana.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!