Lauantaina Stockalla oli esittelyssä Lekúen vuoka, jossa voi tehdä taikinan, kohottaa ja paistaa sen. Ostin! Sunnuntaina sitten pääsin kokeilemaan. En käyttänyt mukana tulleita ohjeita (esittelijä sanoi niiden olevan pieniä; noin 4 dl taikina mahtuu vuokaan hyvin), vaan sävelsin päästäni; vanhaa kaurapuuroa, maissijauhoja, auringonkukan siemeniä, speltti- ja vehnäjauhoja, tattarirouhetta, kuivahiivaa, suolaa ja loraus siirappia. Kohotin tunnin ja paistoin n. 200 C kiertoilmalla 35 minuuttia.
Leivästä tuli ihana! Rapea kuori ja mehevä sisus. Leipä syötiin heti, joten illalla Big game elokuvan jälkeen (suosittelen!) tekaisin uuden leivän. Siihen ei tullut vanhaa puuroa, mutta muuten kohtuu samanlainen, paitsi että mies paahtoi cashew-pähkinöitä mukaan. Melkein koko leipä meni iltapalalla, joten täytynee taas paistaa uusi. Kummastakaan kokonaisesta leivästä en ehtinyt ottaa edes kuvaa!

Vuoka on kyllä hyvä ja todella vaivaton. Leipä pysyy kosteana ja mehevänä eikä juuri muuta tiskiä tule. Uuniin mahtuisi näitä kolme rinnakkain, mutta sen verran kallis vuoka oli, että kokeilen, josko pärjäisin yhdellä.

Huhti2%20017.jpg

Jätin taikinan kohtuu löysäksi:

Huhti2%20021.jpgHuhti2%20022.jpgHuhti2%20024.jpg