Heräsin eilen aamulla anivarhain joogaamaan, tein päivän töitä, kävin kaupassa, tulin kotiin, syötin koirat ja aloin valmistaa ruokia. Tarkoituksena oli tehdä nopea laatikko jauhelihasta ja pakasteperunasipulisekoituksesta muille ja miehelle ja minulle vastaava, mutta tonnikalalla. No, ei ehtinyt valmistua ennen kuin se ainoa kotona ollut syöjä olisi ruokaa tarvinnut. Jääpähän vaikka loppuviikoksi. Minä kyllä söin tuota pikkulaatikkoa, hyvää siitä tuli!

Tammikuu_4%20004-normal.jpg

Lisäksi tein tomaattikeittoa, jonne laitoin taas punaisia linssejä tuomaan vähän proteiinia. Laitan keittoon aina sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, makeaa chilikastiketta, sokeria (mieluiten kandi- tai muuta tummaa), kasvisliemikuutioita, valkosipulituorejuustoa ja mausteita maun mukaan. Keittoa ja raejuustoa - nam!

Tänään töistä jäi pitkästä aikaa puuroa tähteeksi, joten illalla teen sämpylöitä! Ne ei kyllä ehdi tuon tomaattikeiton kumppaniksi...

Tammikuu_4%20003-normal.jpg

Sitten olin vielä ottanut pakastamani hapankaalit sulamaan, johon lisäsin porkkanaa, pari kananmunaa ja juustoraastetta sekä vähän tuota perunasipulipakastetta, jota olin jo ruokiin käyttänyt. Hyvä piiras tuli! Sitten lähdinkin viemään koiria ulos. Kyllä illalla väsytti.