En muista, olenko jo laittanut tämän reseptin jakoon, mutta jos olen, olkoon kertaus paikallaan.

Aika ajoin teen näitä ihania naposteluherkkuja tarjolle. Tällä kertaa tein kolminkertaisen annoksen pikkujouluihin. Voin asemasta käytin maidotonta rasvaa maitoallergian takia. Laktoosia voissa ei ole, joten se sopii myös intolerantikoille. Tässä ohje yksinkertaisena (itse en käytä kuminaa):

300 g pähkinöitä, manteleita, pinjansiemeniä

2 rkl voita

2 rkl vettä

1.5 dl ruokosokeria

1/2 tl kurkumaa

1/4 tl chilijauhetta

1/2 tl suolaa

1/4 tl kuminaa

 

Paahda pähkinäseos pannulla. Mittaa kattilaan muut aineet ja keittele noin minuuttin ajan. Lisää paahdetut pähkinät ja anna kuumentua vielä 1-2 minuuttia. Levitä pahkinät leivinpaperille jäähtymään ja kovettumaan.

Tammi_1%20031.jpgTammi_1%20032.jpg