Nuorempi tytär täytti tänään 20 vuotta. Sankarin piti olla töissä koko päivä, mutta ehdimme sentään syödä aamiaisen yhdessä. Mozzarellalla täytetty croissant, mansikkasmoothieta ja raparperikeikauskakkua.

Hein%C3%A46%20007.jpgHein%C3%A46%20008.jpgHein%C3%A46%20009.jpgHein%C3%A46%20010.jpgHein%C3%A46%20004.jpg

Keikauskakkua jäi myös päiväkahville jätskin kera.

Hein%C3%A46%20015.jpg

Mummon raparperikeikauskakku

50 g voita

1 dl fariinisokeria

4 raparperinvartta

Kakkupohja:

150 g voita

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 rkl sitruunamehua

2 tl raastettua sitruunankuorta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja lisää fariinisokeri. Kaada seos tasapohjaiseen kakkupohjaan. Leikkaa raparperit pitkittäin paloiksi ja asettele ne seoksen päälle.

Vaahdota kakkupohjan sokeri ja voi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahtoon. Mausta taikina sitruunan mehulla ja kuoriraasteella ja kaada raparperien päälle.

Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Vaniljajäätelö toimii erinomaisesti lisukkeena!

Päällystin mosaiikilla tyttärelle lahjaksi valokuvakehyksen. Inspiraationa oli ranta, jonne tyär aina halajaa - ympäri maailmaa! Päälle liimaan vielä - mahdollisesti - simpukankuoria ja pikkuruiset sandaalit. Valokuvan saa tytär itse valita.

Hein%C3%A46%20006.jpg

Kun tytär lähti töihin, me lähdimme lennättämään koirien korvia meren rantaan. Myrskyä ei ollut, mutta navakka tuuli riitti. Tässä taidonnäytteitä:

2015-07-26-2253.jpg2015-07-26-2250.jpg2015-07-26-2262.jpg2015-07-26-2256.jpgWP_20150726_12_27_37_Pro.jpgWP_20150726_12_26_32_Pro.jpgWP_20150726_12_52_54_Pro.jpgWP_20150726_12_25_33_Pro.jpgWP_20150726_12_25_36_Pro.jpg

Luonnon arpakuution taakse oli piiloutunut varis pahimmilta puuskilta.

WP_20150726_12_35_27_Pro.jpgWP_20150726_12_35_36_Pro.jpg