Kerran käydessäni jossain askarteluliikkeessä sain idean: teen meidän perheen jokaisen nimen etukirjaimen mosaiikista pahvialustan päälle. Koirille en omia kirjaimia ostanut - vielä. Jokainen sai valita oman lempivärinsä; omani tosin tein niistä, mitä löysin. Nyt kirjaimet odottavat saumausta, jonka värin saa senkin jokainen valita. Sitten pitäisi maalata taulu, johon nämän kirjaimet olisi tarkoitus jollain tavalla kiinnittää. Tauluja en tosin ole aiemmin maalannut, paitsi yhden pienen sinisen silloin, kun tyttäret olivat pikkuisia.

K pitää tulen väreistä, tähän tulee musta sauma. Musta sauma tulee myös O:lle, jonka lempiväri on metsänvihreä. J taas pitää keväänvihreästä. Tähän saan kuulemma minä valita sauman. Tällä hetkellä olen valkoisen kannalla. E:n lemppari on pinkki! Ja valkoinen sauma. S pitää sini- ja turkoosisävyistä, kuten tuo kynätelinekin kertoo. Tähänkin tulee valkoinen sauma. Mulle tulee valkoinen kans!

Syyskuu2_2013%20002-normal.jpg

Kotioloissa saumaaminen on sen verran työlästä, että minun pitää aina kerätä hieman malttia ja voimia sen tehdäkseni. Se on niin sottaista! Kerään myös enemmän töitä valmiiksi, että saan ne sitten kerralla valmiiksi. Vaikka tiedänkin olevani sitten aivan pulassa, kun joka paikkaan pitäisi ehtiä samaan aikaan!