Kesäisin hemmottelen läheisiäni tekemällä loma-aamuisin Muurikkaleipäsiä. Ohje on Pirkka-lehdestä vuodelta 2008:

Noin 10 kappaletta

4 dl hiivaleipäjauhoja

1 dl ruisjauhoa

3/4 tl suolaa

1  tl soodaa

2 rkl siirappia

3 dl piimää

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja piimä. Sekoita tasaiseksi. Nosta taikinasta lusikalla nokareita jauhotetulle pöydälle ja taputtele niistä käsin noin kämmenen kokoisia, ohuita leipäsiä. Paista leipäset muurikkapannulla keskilämmöllä eilman rasvaa 1-2 min /puoli. Tarjoa lämpiminä.

Meillä minä teen taikinan ja muotoilun, mies paistaa muurikalla. Ensmmäisellä kerralla yritin tehä kaiken itse, mutta siinä tuli kiire ja leivät meinasivat saada palaa. Mökillä homma on kivaa, kun lopuksi käyn pesemässä käteni ja taikinatiinun (taikina on aika tarttuvaista, mutta jauhoja ei kannata lisätä, ettei leivistä tule kovia!) rannassa. Kun jään hetkeksi odottamaan, tulevat kotikalat syömään taikinan rippeet. Kotikaloiksi kutsumme kaloja, lähinnä särkikaloja ja ahvenia, jotka ovat oppineet, että meiltä saa aika ajoin herkkuja!

2014-04-27-1567-normal.jpg2014-04-27-1568-normal.jpg

WP_20140427_10_05_14_Pro-normal.jpg

2014-04-27-1570-normal.jpg