Meidän perheen suosituin kakku on tämä! Resepti on Kodin Kuvalehden Kakkukirjasta.

Pohja:

9 suurta grahamkeksiä (muistakin olen pohjan tehnyt)

35 g voita

Täyte:

200 g tummaa suklaata

200 g Philadelphia- tai Hovi-juustoa

150 g sokeria (1 2/3 dl)

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 1/2 dl kuohukermaa

(100 g pekaanipähkinöitä; tätä en ole ikinä laittanut)

1. Murenna keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (voit vuorata pohjan ensin voipaperilla).

2. Sulata suklaa vesihauteessa.

3. Sekoita juusto ja 100 g sokeria. Lisää vanilliinisokeria.

4. Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.

5. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juustosokerimassaan. Vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit lisätä pähkinät.

6. Kaada seos vuokaan grahamkeksiseoksen päälle. Pidä yön yli pakastimessa.

7. Ota kakku noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista pakastimesta. Irrota reunat. Koristele haluamallasi tavalla tai laita tarjolle sellaisenaan.

 

Hieman on suuritöinen kakku, mutta maku palkitsee. Hieman kun miettii, missä järjestyksessä minkäkin vatkaa, pääsee vähemmällä.

IMG_1302-normal.jpg