En ole ehtinyt käyttää raparperia niin paljon kuin olisin halunnut, joten nyt kun virtaa riitti, leivoin kaksi piirakkaa! Toisen printtaisin Kodin Kuvalehden sivulta, toinen on jonkun lehden sivulta vuosia sitten.

IMG_1139-normal.jpgIMG_1140-normal.jpg

IMG_1141-normal.jpgIMG_1142-normal.jpg

Molemmat ovat hyviä! Jälkimmäinen ei kuvissa näytä kovinkaan kauniilta, mutta ei se haittaa!  Ensimmäisen piirakan kookos ja raparperi sopivat hyvin yhteen.

Tässä  jälkimmäisen ohje:

Mummon raparperikeikauskakku

50 g voita

1 dl fariinisokeria

4 raparperinvartta (laita sopivasti!)

Kakkupohja:

150 g voita

1 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

3 rkl sitruunamehua

2 tl sitruunan raastettua kuorta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja yhdistä sen joukkoon sokeri. Lusikoi seos tasapohjaisen astian pohjalle. Leikkaa raparperit pitkittäin paloiksi ja asettele ne voi-sokeriseoksen päälle vuokaan. (Kakkua on näin vaikea leikata, joten meillä tytär asetteli ne poikittain. Silloin tosin kakkua on vaikeampi haukata!)

Vaahdota kakkupohjan voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Mausta taikina sitruunankuorella ja -mehulla ja kaada se raparperien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä. Tarjoile kakun seurana vaniljakastiketta tai -jäätelöä.