Ystävä, jolla on asuntoautona Dodge, täytti pyöreitä vuosia. Halusimme antaa jotain autoiluun sopivaa käsityötä. Päädyimme pannunaluseen, johon tehtiin mustilla Ceraton-laatoilla pässinpää.

Kokeilimme ensimmäistä kertaa tehdä kuva ylösalasin. Mies hankki kuvan, minä asettelin palat kontaktimuovin päälle. Tässä vaiheessa tunsin ajoittain oloni kärpäseksi kärpäspaperissa!

WP_20151103_001.jpg

Kun kuva oli valmis, mies leipoi pannunaluseen epoksiliimaa ja käänsi alustan mosaiikkipinnan päälle. Koko komeus käännettiin ympäri oikeinpäin, jotta liima ei valuisi pitkin poikin. Pikkuisen se kuitenkin ehti valua; nuo pienet mustalta näyttävät viirut ovat epoksia. Saumasin työn marmorinvalkoisella.

WP_20151107_006.jpg

Tarkoituksena oli maalata saumatussilla mustan alueen saumat mustiksi. Mies testasi, miltä se näyttäisi ottamalla kuvan mosaiikista ja työstämällä sitä Samsung Note 5:n avulla. Siinä sai ihan omakätisesti tuta, kuinka vaikeaa olisi päättää, mitkä saumat värjätään ja kuinka vaikeaa se olisi tehdä siististi. Mitä jos saumatussi alkaisikin levitä? Muutos olisi peruuttamaton. Siksipä päädyimme olemaan mustaamatta saumoja. Näin työ näyttääkin enemmän mosaiikilta. Mies viimeisteli komeuden tussittamalla reunat mustiksi.

WP_20151107_005.jpg

Päivänsankari tykkäsi!