Jääkaapissa lojui monta viikkoa sitten ostetut palsternakat, joten ne joutivat piiraaseen. Työkaverini kertoi syöneensä lapsena palsternakkapiirasta, johon tuli voimakasta juustoa päälle ja jonka maku parani vanhetessaan seuraavaan päivään. Todennäköisesti se tuon ajan voimakas juusto oli mustaleimaa. Sitä ei meillä ollut, joten punaleima sai kelvata.

Freesasin viipaloituja palsternakkoja (3 kpl) ja sipulia ja maustoin ne suolalla ja mustapippurilla. Halusin pitää maut simppeleinä. Levitin ne valmispohjalle (Myllyn paras) ja ripottelin päälle punaleimaraastetta. Käytin halkaisijaltaan 30 cm vuokaa. Sekoitin kaksi munaa kermaan ja lisäsin vielä ripauksen suolaa.

En jaksa uskoa, että tämä piiras vanhenee huomiseen... Eiköhän me popsita se iltapalaksi salaatin kera!

Touko5%20014.jpg