Kävimme syömässä Brondassa, jossa joimme tähtianiksella maustettua glögiä. Siitä innostuneena päätin käyttää tähtianista myös kotona; päätin maustaa perinteisen taatelikakun niillä. Itse ohjeen olen saanut ystävältäni. Saa nähdä, tuleeko hyvää...

1 paketti taateleita

noin 4 tähtianista

2 dl vettä

200 g voita

Keitä nämä mössöksi ja anna jäähtyä.

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl kermaviiliä

1 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili ja vaniljasokeri. Sekoita venäjauhot, sooda ja leivinjauhe ja lisää munavaahtoon. Lisää lopuksi taatelimössö varovaisen huolellisesti. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Joulu_6%20022.jpgJoulu_6%20025.jpgJoulu_6%20026.jpg

Nyt kun kakkua on maistettu, voin sanoa, että varmasti kaksi tähtianista olisi riittänyt. Hyvää tämäkin kakku oli ja tosi mehukas!