Olen ollut tämän viikon kipeä. Tauti iski kuin salama kirkkaalta taivaalta maanantain ja tiistain välisenä yönä; heräsin kammottavaan kipuun, kun yritin nielaista. Torstaina pystyin jo työskentelemään puolisen päivää ja perjantaina sitten kokonaisen.

Kun vointini vähän parani, päätin tehdä töihin kakun! Taas on vaikea sanoa tarkkoja määriä, koska en mitannut juuri muuta kuin jauhot! Tässä siis luettelo ja suluissa määrä; tarkka tai suunnilleen:

vehnäjauhoja (5 dl), sokeria (n. 1.5 dl), intiaanisokeria (vajaa desi), 2.5 tl vaniljasokeria, 2.5 tl leivinjauhetta (jos olisi tajunnut aiemmin, olisin laittanut soodaa, koska käytin piimää, mutta hyvin kohosivat kakut), 2.5 dl piimää, 3 kananmunaa, sulatettua voita (150 g), kivennäisvettä (1 dl), kardemummaa (1 rkl), rouhittuja saksanpähkinöitä (vajaa desi), rusinoita (noin desi).

Jaoin taikinan kahteen erikokoiseen kakkuvuokaan. Nuo kaksi ovat oikein sopivan kokoiset tämän kokoiselle kakkutaikinalle.

Paistoin kakkuja 175 asteessa reilut puoli tuntia. Varsin nopeasti tuntuivat kakut kypsyvän! En malttanut odottaa kakkujen jäähtymistä, vaan korkkasin pienemmän lämpimänä: maukasta tuli!

Elo12%20001-normal.jpgElo12%20002-normal.jpgElo12%20003-normal.jpgElo12%20005-normal.jpgElo12%20006-normal.jpgElo12%20007-normal.jpg