Uusimmassa Kauneus & terveys -lehdessä (6/2014) oli Banaanikinuskikakun ohje, joka kuulosti ja näytti herkulliselta.

Toukokuu_14%20003-normal.jpg

Minusta banaani on itsessään niin makea, etten oikein halunnut siihen vielä kinuskiakin makeutta antamaan. Niinpä muokkasin kakun punaherukasta. Tässä kuitenkin alkuperäinen ohje:

Pohja:

2 kananmunaa

1 dl luomuruokosokeria

2 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl inkiväärijauhetta

1 dl voisulaa

Kostutus:

3 rkl sitruunamehua

2 rkl vettä

2 rkl sokeria

Päälle:

2-3 banaania

Kinuskikastike:

2 dl kermaa

1/2 dl intiaanisokeria

2 rkl siirappia

2 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vehnäjauhoseos ja jäähtynyt voisula vaahdon joukkoon varovasti nostellen.

Kaada taikina korppujauhotettuun reunalliseen kakkuvuokaan (halkaisija noin 20 cm). Paista noin 10-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Tee kinuskikastike. Laita kaikki ainekset kattilaan. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min, kunnes se sakenee. Kostuta kakkupohja veden, sitruunamehun ja sokerin seoksella.

Viipaloi banaani ja ja lado kakun päälle. Kaada vähän jäähtynyt kinuskikastike banaanien päälle. Anna maustua kylmässä noin 30 minuuttia.

 

Minä siis jätin banaanit käyttämättä ja käytin punaherukoita tilalla:

Tein pohjan ohjeen mukaan piirakkavuokaan. Haaveenani on saada irtoreunainen piirakkavuoka, mutta nyt mennään vanhoilla hyväksi havaituilla vuoilla. Sekoitin noin desin turkkilaista jugurttia ja kuohukermaa (vatkasin käsin hieman, sillä olin juuri laittanut pesukoneeseen sähkövatkaimen vispilät ja koneen päälle) ja maustoin ruokosokerilla ja vaniljasokerilla. Lisäsin tähän yhden kylmässä vedessä pehmennetyn liivatteen verigreippi-appelsiinimehuun (sattui olemaan jääkaapissa) liuotettuna.

Kostutin piiraspohjan ohjeen mukaan ja lisäsin jugurttikermamoussen sen päälle. Annoin hyytyä jääkaapissa. Lisäsin kohmeiset herukat moussen päälle ja lopuksi hieman jäähtyneen kinuskikastikkeen, jossa käytin kookossokeria intiaanisokerin sijaan.

Oli juuri sopivaa minun makunystyröilleni!

Toukokuu_14%20007-normal.jpgToukokuu_14%20008-normal.jpgToukokuu_14%20010-normal.jpgToukokuu_14%20014-normal.jpg