Tytär katsoi TV:stä Eric Lanlardin ohjelmaa ja halusi synttärikakukseen ihanan marjakakun. Sellainen oli siis tehtävä!

Kakkupohja on melkein kuin tavallinen sokerikakkupohja, mutta tähän laitetaan hieman voita ja munasokerivaahtoa kypsytetään kiehuvan veden päällä ennen lopullista paistoa. Ensi kerralla kokeilen tavallista pohjaa... Nakukakuksihan tällaista on tapana nykyään kutsua.

50 g suolatonta voita (käytin tavallista)

250 g jauhoja

250 g sokeria

8 isoa kananmunaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen (kiertoilma 160). Voitele ja jauhota kaksi 20 cm (käytin 24 cm) vuokaa. Laita munat ja sokeri kuumuutta kestävään isoon kulhoon ja aseta kulho kiehuvan vesikattilan päälle siten, ettei vesi osu kulhon pohjalle. Vaahdota sähkövatkaimella noin 15 min, kunnes seos paksuuntuu kaksinkertaiseksi. Ota kulho pois kattilan päältä.

Lisää jauhot siivilöiden parissa erässä varovasti käännellen. Lisää lopuksi sulatettu voi. Älä sekoita liikaa! Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista noin 25 minuuttia. Poista kullanruskeat kakut vuoistaan ritilälle jäähtymään.

Jaa jäähtyneet kakut kahtia (olisi varmaan mennyt kolmeenkin osaan, mutta sitten kakusta olisi tullut pelottavan korkea!) ja täytä haluamillasi marjoilla. Me käytimme mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, puna-, valko- ja mustaherukkaa. Ensimmäiseen kerrokseen vaniljalla maustettua kermavaahtoa, sitten kerros marjoja ja taas vaahtoa. Seuraavaan kerrokseen vain kermavaahtoa. Loput kuin ensimmäinen kerros. Pohjia ei siis kostuteta, mikä hieman epäilytti minua, mutta hyvää tuli! Tytär teki täytön ja koristelun - kaunis kakku! Päälle sihdattiin vielä tomusokeria.

Elo1%20006.jpgElo1%20007.jpgElo1%20008.jpgElo1%20010.jpgElo1%20013.jpgElo1%20015.jpgElo1%20018.jpg

Toiseksi kakuksi tytär valitsi vanhan tutun suklaakakun, mutta siitä tuonnempana.