Viikko sitten olimme veljeni luona risusavotassa. Alkuun oli hyvä ilma, mutta sitten alkoi sade, joka kasteli meidät läpimäriksi. Kuten mieheni sanoi, ei juuri märemmäksi olisi voinut tulla, vaikka oltaisiin kävelty mereen. No, meitä odotti aidossa pitsauunissa tehdyt pitsat, joten pieni kastuminen ei haitannut. Veli teki meille taas niiiin ihania pitsoja! Yksi oli uusi idea; aprikoosia ja vuohenjuustoa. Nam!

Tänä viikonloppuna tehtiin pitsoja kotosalla. Toinen kasvis-lohi-mozzarella, toiseen siivu näitä ja loput aprikoosilla ja vuohenjuustolla. Päälle valkosipuli-basilikamössöä.

Pohjan nappasin Vuodatuksen blogista, joka taitaa olla jo unohdettu. Hyvä pohja tuli! Tein kaksinkertaisena ja kerrankin kuten ohjattiin:

8 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

2 rkl öljyä

3 dl lämmintä vettä

Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla kymmenisen minuuttia, kunnes taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Sipaise öljyä kulhon reunoille ja pohjalle, ja laita taikina siihen kohoamaan n. 30 min vedottomaan paikkaan. Kumoa taikina ja vaivaa taas n. 5 min. Kohota vielä puolisen tuntia kulhossa. Kumoa, vaivaa ja puristele ilmat pois. Jaa taikina kahtia ja kauli kaksi ohutta (vajaa 1cm) pitsapohjaa ja lisää täytteet. Paista kiertoilmalla 220 asteessa n. 12 min.

 

Pohjalle tomaattikastiketta:

Hein%C3%A45%20001.jpgHein%C3%A45%20005.jpg

Sitten juustot:

Hein%C3%A45%20006.jpgHein%C3%A45%20007.jpg

Lohi:

Hein%C3%A45%20008.jpgHein%C3%A45%20009.jpg

Tomaattia ja kesäkurpitsaa:

Hein%C3%A45%20010.jpgHein%C3%A45%20002.jpgHein%C3%A45%20011.jpg

Juustoraastetta:

Hein%C3%A45%20012.jpg

Päälle vielä lohipakkauksen mukana tullutta piparjuuritahnaa. Sopii todella hyvin!

Hein%C3%A45%20019.jpgHein%C3%A45%20020.jpg

Toiseen aprikoosia ohueksi leikattuna sekä vuohenjuustoa. Muuten samat kuin edellä, mutta ilman lohta:

Hein%C3%A45%20014.jpgHein%C3%A45%20015.jpgHein%C3%A45%20016.jpgHein%C3%A45%20017.jpg

Ei jäänyt monta palaa jäljelle:

Hein%C3%A45%20022.jpg