Tein itsenäisyyspäiväksi porkkanakakun Kodin kuvalehden ohjeen mukaan. Hieman ohjetta muokkasin sen mukaan, mitä kotoa löytyi:

3 munaa

2 ½ dl sokeria (käytin raakaruokosokeria)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 dl kookoshiutaleita

½ dl maapähkinärouhetta (käytin mantelirouhetta)

4 dl hienoksi raastettua porkkanaa

2 dl rypsiöljyä

 

Kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 ½ dl tomusokeria

3 rkl sitruunamehua

 

Suolainen kinuskikastike (tunnustan; en mitannut kuin kerman):

2 dl kermaa

1 dl fariinisokeria

1 dl siirappia

½ tl suolaa

50 g voita

½ tl sormisuolaa ( ei ollut kuin valkosipulilla maustettua, joten käytin merisuolaa myllystä)

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon kuivat aineet. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää munavaahtoon vuorotellen öljyä, jauhoja ja porkkanaraastetta. Kaada irtopohjaiseen vuokaan (26 cm). Paista uunin alatasolla 40-45 min. Anna kakun jäähtyä.

Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon siivilöity tomusokeri ja sitruunamehu. Laita kylmään odottamaan.

Laita kattilaan kerma, fariinisokeri, siirappi ja suola. Keitä kinuskia kasaan noin 8-10 min (minä olen joutunut aina keittämään paljon kauemmin, kaikkien ohjeiden kanssa!), niin että se paksunee. Ota pois liedeltä. Lisää kylmä voi kuutioina ja sekoita hyvin. Lisää hiukan jäähtyneeseen kinuskiin sormisuola niin, että osa sulaa ja osa jää kiteinä joukkoon.

Levitä tuorjuusto kakun päälle, valuta päälle reilusti kinuskikastiketta ja tarjoa osa erikseen tai säästä muuta käyttöä varten. Koristele saksanpähkinöillä (minä paahdetuilla cahew-pähkinöillä).

Joulu_2%20007.jpgJoulu_2%20025.jpgJoulu_2%20026.jpgJoulu_2%20030.jpgJoulu_2%20032.jpg