Ostin aiemmin viikolla jo pitkään haluamiani irtopohjapiirakkavuokia ja kaksi pientä kakkuvuokaa. Nuo kakkuvuoat ovat varmasti jatkossa käytössä usein, sillä nyt voin pakastaa toisen tai viedä sen töihin ja toinen jää kotiin. Ne ovat niin suloiset!

Elo7%20007-normal.jpg

Irtopohjapiirakkavuokia kokeilin heti tänään ihanan kahvilakäynnin vauhdittamana.

Elo7%20008-normal.jpgElo7%20009-normal.jpg

Tein mustikkapiirakan molempiin. Pohjaan:

vajaa 200 g voita (en punninnut, ehkä noin 175 g)

3 dl sämpyläjauhoja

1.5 dl vehnäjauhoja

2.25 dl ruokosokeria

1.5 tl leivinjauhetta

1 muna ja loraus vettä

Nypin kaikki aineet paitsi munan ja veden ja otin kourallisen syrjään ripotellavakseni sen piiraan päälle. Sitten lisäsin munan ja jos tarpeen, lisätään pieni määrä vettä. Voitelin irtopohjavuoat ja painelin taikinan vuokiin. Pyöreään ripottelin taikinan päälle kardemummaa, koska minusta se sopii niin hyvin mustikan makuun. Paistoin pohjia n. 5 min.

Lisäsin pyöreään mustikat ja päälle ohrakkaan, sokerin ja vaniljasokerin seosta. Olisin laittanut perunajauhoa, mutta sitä ei löytynyt.

Elo7%20010-normal.jpg

Suorakaiteen muotoiseen laitoin pohjalle vaniljakastikkeen (pussista, mutta vain puolet maidon määrästä) ja päälle mustikat.

Elo7%20011-normal.jpg

Vähän pitää harjoitella vuokien kanssa: onnistuin saamaan terävästä reunasta haavan sormeeni...

Samaten piiraiden siirtäminen tarjoilualustoille voisi olla helpompaa. Marjat eivät saa olla tekemisissä tinatun vuoan kanssa, koska ne saattavat tummentaa vuokaa. Onnistuihan siirtäminen lopulta, mutta lopputuloksesta en laita kuvaa! Mutta maut olivat mahtavat!