Meille on tänä kesänä siunaantunut aivan tavattoman paljon karviaisia. Osasyynä suureen saaliiseen on pensaiden verkottaminen; lähistön talitintit ovat erikoistuneet syömään sadon melkoisen tehokkaasti. Tänä vuonna karviaiset saivat olla linnuilta rauhassa ja yksi pensas tuotti 6.5 kg vihreitä karviaisia! Onneksi tyttäret olivat keräysapuna. Punaisia en punninnut, mutta lähelle kolmea kiloa luulisin niitäkin olleen. Lähes kaikista keitin hilloa; tein perinteistä maustamatonta sekä tähtianiksella, madeiralla, vaniljalla ja kanelilla maustettuja kokeiluja - kaikki hillosokerilla. Lisäksi testasin reseptiä, jossa ensin keitettiin siirappi vedestä ja sokerista ja sitten vasta lisättiin marjat. Ohjeen löydät täältä. Kaikista tuli ihania hilloja - ainakin lämpiminä maistuivat. Ensimmäisellä yrittämällä tuosta siirappiohjeesta tuli liian löysää leivälle, joten pari purkkia olen jo töihin vienyt puuron päällä syötäväksi. Toimii myös jugurtin kanssa.

Elo3%20002.jpgElo3%20003.jpg

Laitoin yhden kanelitangon kaneliversioon keittämisen ajaksi. Tätä hilloa en ole vielä kylmänä maistanut.

Elo3%20006.jpgElo3%20007.jpg

Tähtianiksia laitoin neljä kappaletta. Tätäkään hilloa en ole vielä kylmänä maistanut. Vaniljalla maustettuun laitoin kerran käytetyn (=siemenet raaputettu pois) vaniljatangon keiton ajaksi marjojen sekaan.

Elo3%20008.jpgElo3%20015.jpgElo3%20014.jpgElo3%20010.jpgElo3%20012.jpg

Karviaisessa on jalo maku!

Elo3%20023.jpgElo3%20025.jpgElo3%20021.jpg