Vaikka lauantaina tulikin syötyä enemmän kuin olisi hyväksi ollut, tein sunnuntaina raparperipaistoksen. Ihan vaan, että saatiin vanhat varret pois uusien tieltä:)

Pilkoin reilun litran raparperia ja laitoin ne kattilaan. Lisäsin noin 2.5 dl palmusokeria, 1 dl fariinisokeria ja pikkusormen verran hienoksi raastettua inkivääriä. Keittelin aikani ja tarkistin maun. Kaadoin seoksen voideltuun uunivuokaan. Seoksesta tuli kohtuu löysää, mutta en halunnut kaataa mehua pois, se oli niin hyvää! Sulatin sitten samaisessa kattilassa 150 g voita ja lisäsin joukkoon sopivasti kaurahiutaleita, sokeria ja vajaan puoli desiä vehnäjauhoja. Taas maistoin ja kun mitään ei pitänyt lisätä, lusikoin kauraherkun raparperien päälle. Sitten 200 asteiseen uuniin 25 minuutiksi.

Lisukkeeksi vatkasin mascarponejuustoa, tomusokeria ja timjamia. Hyvää tuli.

Hein%C3%A4kuu_1%20033-normal.jpgHein%C3%A4kuu_1%20034-normal.jpgHein%C3%A4kuu_1%20035-normal.jpg