Tytär halusi synttärijuhlikseen kutsua ystäviä brunssille. Ruokalistankin hän oli jo miettinyt valmiiksi, joten ei kun toteuttamaan.

Kakuksi hän halusi jäädytetyn suklaakakun, jonka olen tehnyt lukuisia kertoja eri tilaisuuksiin. Yleensä en sitä edes koristele, mutta tällä kertaa kyllä. Pekaanipähkinät ovat tyttären herkkua, joten niitä oli luontevaa käyttää koristelussa. Ei paras vaihtoehto näillä helteillä, mutta eipä sitä kamalasti jäänyt jäljelle.

Yksi aiemmin viikolla tekemäni kakku tarttui silikonivuokaan niin pahasti, ettei siitä enää kakkua saanut. Mokoma vuoka petti ensimmäisen kerran; yleensä vain rasvaan sen ja kakku kuin kakku lähtee siitä helposti irti. Ei nyt. Siispä tein seuraava päivänä saman kakun uudestaan eri vuokaan, jonka nyt myös korppujauhotin. Tuli kaunis! Mutta siitä tuonnempana.

Rikki menneen kakun käytin pappilan hätävara-tyyppiseen jälkkäriin. Creme bruleen teosta jäi valkuaisia, joista tein marengit. Jälkkäriin sekoitin kakkumurua, kermavaahtoa, mansikoita ja marenkeja.

Suolaisiksi paloiksi tein aiemminkin tekemiäni nibsiskonsseja, jotka alunperin löytyvät Sakari Sokerin blogista. Lisäksi oli croisantteja, jotka sai täyttää mielensä mukaan, kuten tietty skonssitkin.

Oli kivat juhlat!

IMG_1294-normal.jpgIMG_1295-normal.jpgIMG_1296-normal.jpgIMG_1297-normal.jpgIMG_1299-normal.jpgIMG_1303-normal.jpgIMG_1304-normal.jpgIMG_1293-normal.jpgIMG_1305-normal.jpgIMG_1307-normal.jpg