Tiistaina päätin viimeinkin käydä retuperällä olevan kukkapenkin kimppuun. Leikkasin kirsikkapuuvesat pois ja revin kammottavan määrän rikkaruohoja. Mikä onkaan sen rikkakasvin nimi, jolla on pienet riisinjyvänmuotoisen siemenet, joissa on koukkumainen piikki, jolla se tarttuu mm koirien turkkiin erittäin hanakasti? No, niitä siellä penkissä oli ja tunsin oloni välillä erittäin tukalaksi, kun nämän hyväkkäät takertuivat hiuksiini repien niitä eri suuntiin. Olin kuin vankina hämähäkin seitissä!

Mieheni purskahti nauramaan minut nähdessään, vaikka olin jo ison osan siemenistä saanut päästäni riivittyä.

WP_20150811_19_39_16_Pro.jpgWP_20150811_19_39_26_Pro.jpg

Siellä rymytessäni huomasin, etteivät rastaat ole vielä kaikkia kirsikoita ehtineet syödä. Ei kun keräämään! Saaliiksi sain litran! Tähänastinen ennätyssato! Keittelin kirsikoista hillon netistä nappaamallani reseptillä:

1 ltr kirsikoita

1 dl vettä

250 g hillosokeria (mulla vain osa hillosokeria, loput normaalia)

Huuhtelin kirsikat ja poistin niistä kivet. Sen jälkeen siivosin keittiön, joka näytti siltä kuin siellä olisi tehty isompikin veriteko.

Keittelin noin 15 min, lisäsin sokerit ja keitin taas noin 15 min. Annoin jäähtyä puoli tuntia ja pullotin puhtaisiin purkkeihin. Tuli reilut kaksi purkkia!

Elo2%20023.jpgElo2%20024.jpgElo2%20027.jpg