Tänään piti käydä nopeasti töissä. Vein samalla työkavereilleni muiston itsestäni - mosaiikkeja luonnonkivien päälle liimattuna.

Toukokuu_11%20009-normal.jpgToukokuu_11%20008-normal.jpg

Sitten kiireellä kauppaan ostamaan pakolliset leivontaa varten. Hirvensarvensuolan etsimisessä meni tovi; vasta toisesta apteekista sitä löysin. Sitten hain vanhempani ja loppuiltana onkin tiedossa leipomista. Otin töistä myös puuronjämät, joten ensimmäisenä tein sämpylät.

Toukokuu_12%20005-normal.jpg

Tytär teki Dansukkerin ohjeella Saaristolaisleipää, joka on ihanan helppoa tehdä ja maistuvaa!

Toukokuu_11%20014-normal.jpg

Äitini keräsi Ruokaohjekerho Mestarikokin reseptikortteja joskus 70-luvulla. Nyt ne on minulla. Muistan tehneeni joitain herkkuja jo silloin 70-luvulla ja nyt löysin helposti lukuisista korteista ne, jotka ovat hyviä ja toimivia nykyäänkin. Ylppärijuhliin ajattelin tehdä Unelmia (kortti nro 60) ja Hillokoristeisia kauranappeja (kortti nro 94).

Toukokuu_11%20012-normal.jpg

Tänään on Unelmien vuoro:

200 g voita

runsas 4,5 dl vehnäjauhoja (runsas 270 g)

vajaa 2.5 dl hienoa sokeria (200 g)

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl vettä, johon sekoitetaan

1 tl hirvensarvisuolaa

1. Sekoita rasvaa ja jauhoja hetken ajan, lisää sokeri ja vaniljasokeri (HUOM! jauhot siis ennen sokeria).

2. Lisää vesi- ja hirvensarvisuolaseos samalla hämmentäen.

3. Kokoa taikina ja kieritä se pitkoksi kevyesti jauhotetulla pöydällä. Jaa pitkot n. 70 palaksi ja pyöritä ne pulliksi. Pane ne leivinpaperilla päällystetylle pellille vähintään 2 cm päähän toisistaan, sillä ne leviävät. Paina kevyesti peukalolla.

4. Kypsennä pikkuleivät 150 asteisessa uunissa n. 20 min.

 

Sekoitin kaiken sähkövatkaimella. Minä en tehnyt pitkoa, vaan otin sopivasti taikinaa suoraan kulhosta ja muotoilin sen palloksi. Minä tein 63 kappaletta tästä taikinamäärästä. Tytär aikoo vielä koristella keksit suklaalla.

Toukokuu_12%20007-normal.jpg

Muistin ihan oikein; nämä ovat herkullisia!