No niin, tässä tämä ohje kirjasta Juustokakut:

Koristeluun

8 Bird's eye chilipaprikaa

1.2 dl sokeria

Murupohja

250 g suklaadigestive- tai grahamkeksejä

100 g voita sulatettuna

Täyte

6 liivatelehteä

300 g tuorejuustoa

250 g mascarponejuustoa

1.2 dl sokeria

4 dl kuohukermaa

100 g tummaa chilisuklaata sulatettuna (käytin Lindtin)

Pinnalle

100 g tummaa chilisuklaata

0.6 dl kuohukermaa

20 g voita

0.6 dl vaaleaa siirappia

Aloita chileistä. Mittaa kattilaan sokeri ja 2.5 dl vettä, lisää chilit ja keitä hiljaisella lämmöllä 15 minuuttia, niin että chilit ovat pehmeitä ja liemi siirappista. Anna jäähtyä.

Hienonna keksit. Yhdistä murut ja voisula. Painele seos vuokaan/vuokiin esim. lusikan avulla tiiviisti paikoilleen.

Liota liivatelehden kylmässä vedessä pehmeiksi.

Vatkaa tuorejuusto, mascarpone ja sokeri isossa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi seokseksi.

Mittaa kerma kuumankestävään kulhoon hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle ja kuumenna varovasti. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne lämpimän kerman joukkoon. Sekoittele, kunnes liivate on liuennut. Siivilöi kerma, jotta mukaan ei tule liukenemattomia liivatekokkareita, ja sekoita joukkoon sulatettu chilisuklaa. Lisää suklaakerma varovasti juustoseokseen ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos murupohjan päälle.

Valmista sitten pinnalle tuleva suklaakuorrute. Mittaa kerma, suklaa ja voi kuumankestävään kulhoon hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle ja sekoita, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet. Lisää siirappi ja sekoita, kunnes seos on kiiltävää. Nosta kulho kattilan päältä ja anna seoksen jäähtyä pari minuuttia. Levitä se sitten varovasti juustokakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai yön yli. Poista ennen tarjoilua vuoastaan ja koristele sokeriliemessä keitetyillä chileillä.

Huhtikuu_5%20042-normal.jpg

Omat muunteluni voi lukea täältä. Me myös säästimme sokeriliemen (ohjeessa se käskettiin heittää pois) ja tänään sitä on käytetty freesattujen sipulien mausteena. Sipulit ovat grillatun kanan ja halloumin sekä uunijuuresten lisukkeena valkosipulivoin kera.