Tällainen sitten piti tehdä, kun en tiennyt mitä olisin tehnyt rommilla, jossa lilluttelin rusinoita nelisen tuntia. Löysin täältä jostain Vuodatuksesta blogin, jossa oli rommirusinasuklaan ohje, mutta en minä sitä löytänyt enää löytänyt, kun tarvetta oli. Piti sitten kokeilla itse; läjähän siitä muodostui :) Mutta onneksi hyvänmakuinen läjä! No, joka tapauksessa otin rommin talteen (pikkuisen vajaa desi) ja käytin sen kakkutaikinaan, joka meni osapuilleen näin:
5 dl vehnäjauhoja
2.5 dl raakaruokosokeria
2.5 tl leivinjauhetta
2.5 tl vaniljasokeria
noin 2 tl piparkakkumaustetta
noin desi rusinoita
2 dl kermaa
3 munaa
150 g sulatettua voita
noin desi tummaa rommia
Sekoita jauhoihin muut kuivat aineet sekä rusinat. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulatettua voita ja kermaa. Lisää lopuksi rommi. Kaada n. 2 litran voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (itse käytin 8 dl ja 1.2 l vuokia) ja paista 175 asteessa. Itse paistoin noin 30 minuuttia. Tuli maukkaat kakut!
Tällainen on tuo maukas rommirusinasuklaaläjä:
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.