Koska SakariSokerin ohjeella tehty leipä oli niin hyvää, päätin kokeilla minkälainen leipä tulee, kun tekee tavallisen taikinan ja paistaa sen padassa.
Tavallisen taikinan tästä tekee sen, että hiivaa on enemmän. Pataleipäänhän laitetaan pikkuinen nokare, josta hiiva sitten monistuu 10 tunnin nostatuksen aikana. Nyt käytin siis loppuhiivan, ettei se jää kuivumaan jääkaappiin. Sekaan raastettu porkkana, tattarihiutaleita ja sämpyläjauhoja. Makeutta antamaan laitoin tummaa siirappia ja tietty suolaa.
Taikinasta tuli valtava! Puolikas hiivasta olisi riittänyt...
Kun taikina oli noussut, mies auttoi minua nostamaan taikinan pataan, johon se juuri ja juuri mahtui. Oikea kurttunaama!
Komea leipä siitä kuitenkin tuli!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.