En ole leiponut pitkään aikaan, paitsi sämpylöitä tasaiseen tahtiin. Taas on keittiössä leipätaikina nousemassa, tällä kertaa mukana on sekä puuroa että tattarirouhetta.

Mutta tein mustikkapiiraankin. Pohja taas muropohja, päälle sekoitin turkkilaista jugurttia, Lidlistä ostettua mansikkajugurttia, sokeria ja kaksi kananmunaa. Mukaan sekoitin noin kaksi litraa mustikoita.

Jugurtti maistui, vaikka sitä oli niin vähän!

Maaliskuu_7%20016-normal.jpg

Maaliskuu_8%20259-normal.jpg

No, tein minä omenahillopiiraankin.... Jääkaapin uumenista löysin äitini tekemää omppuhilloa vuodelta 2010 - vuosikertaa siis! Omenat olivat minun ja nuoremman tyttäreni puusta mökiltä. Meillä jokaisella on omat puumme.

Pohjaksi sekoitin kaurahiutaleita (määriä en osaa tarkasti sanoa, laitoin näppituntumalla; noin 4 dl), vehnäjauhoja (0.5 dl), fariinisokeria (1 dl), n. 140 g voita, pari ruokalusikallista siirappia.

Päälle taas se omppuhillo, loput turkkilaisen jugurtista (n. 2 dl), kaksi kananmunaa ja sokeria maun mukaan; kaikki keskenään sekaisin!

Maaliskuu_8%20262-normal.jpg