Vappumme perinteisiin kuuluu itsetehty sima ja paljon munkkeja! Tällä kertaa munkit kieriteltiin kolmessa eri maussa: sokeri, kaneli-sokeri sekä lime-sokeri. Kaikki herkullisia!

Touko1%20037.jpgTouko1%20036.jpgTouko1%20034.jpgTouko1%20035.jpgTouko1%20031.jpgTouko1%20039.jpgTouko1%20025.jpgTouko1%20024.jpg

Koska rasvakeitin otettiin käyttöön, käytetään sitä sitten urakalla! Vappuna söimme filotaikinaan käärittyä kasvissuikaleseosta, jonka loputtua laitoimme loppuihin taikinapalasiin omena-rusina-calvadossekoitusta (hieman sokerilla, kanelilla ja hillottujen inkiväärien liemellä höystettynä), tempuralla kuorrutettuja kasviksia (bataatti, kesäkurpitsa, paprika) sekä kuhaa - kaikki uppopaistettuina! Ensi viikon syön vihanneskeittoja ja salaatteja...

Samoin friteerattiin eiliseltä jääneet keitetyt perunat. Hyvin upposi! Mistään valmiista ei tietysti tullut otettua kuvaa. Nuo makeat filokääryleet söimme Bourbon-vanillajäätelön kera, nam!

Touko1%20042.jpgTouko1%20043.jpgTouko1%20045.jpgTouko1%20046.jpgTouko1%20049.jpgTouko1%20048.jpgTouko1%20050.jpg

Eihän tätäkään ateriaa saanut tehtyä ilman säätöä... Filotaikinanyytit KANNATTAA tehdä juuri ennen paistoa tai sitten säilyttää erillään. Minä tein kaikki valmiiksi huomatakseni, että suurin osa oli sulautunut yhteen kalpean kanannahan kaltaiseksi läjäksi. Itkuhan siinä meinasi tulla! Mies pelasti paistamalla läjän uunissa, jolloin siitä tuli ihan kelvollinen kasvispiiras.

Hauskaa vappua!