Olin tehnyt listan asioista, jotka halusin hoitaa lomapäivänäni. Ei pidä haalia liikaa tekemistä, jotta loma tuntuisikin lomalta.

Pääsiäismunat tarvitsevat ripustusnauhat. Ne sain hankittua:

WP_20140301_14_14_03_Pro-normal.jpg

Seuraavaksi menin tyttären kanssa lounaalle. Tarkoituksena olisi ollut syödä iiihana kidney-papuhampurilainen, mutta niitä tehdäänkin vain iltaisin ja viikonloppuisin, joten söin porkkanajuustokeiton, mikä sekin oli hyvää.

Kävin katsomassa Kaupunginmuseossa Charles Chaplinin näyttelyn, jossa tietysti alkumetreillä tuli jo kyyneleet silmiin, kun nauhalla pyöri Chaplinin pojasta pätkiä. Se on niin ihana! Olen oikea niagara! Mutta se onkin jo tiedossa. Kun sain silmäni kuivemmiksi, kuljin näyttelyn läpi hymyssä suin suunnatonta lahjakkuutta ihaillen. Päätin hankkia Chaplinin leffat DVD:nä.

Sitten menin hankkimaan lankoja. Hieman homma lähti lapasesta, sillä menin hakemaan sukkalankoja, mutta mukaan tarttuikin niiden lisäksi puseroon tarvittavat langat ja hamppulankaa tiskirättejä varten. Ihan vahingossa!

Näistä teen ylipolvensukat:

WP_20140301_14_14_35_Pro-normal.jpg

Tässä puserolangat:

WP_20140301_14_14_58_Pro-normal.jpg

Näistä tulee tiskirättejä:

WP_20140301_14_22_34_Pro-normal.jpg

Sitten vietinkin aikaa keittiössä. Olin taas jemmannut puuroa, joten eikun sämpylöitä leipomaan! Sitten jääkaapissa näkyi olevan pinaattia ja purjoa, joista ajattelin tehdä suolaisen piiraan. No, onneksi ostin kuitenkin lisäksi parsakaalia, sillä purjosta sain talteen vain viiden sentin pätkän ja pinaatit joutivat kokonaisuudessaan kompostiin.

Freesasin voissa sipulia ja tuon pikkuisen palan purjoa sekä pilkotut parsakaalit. Lisäsin kermaa ja maustoin suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisäsin kaksi kananmunaa. Paistoin taikinaa (voita, vehnäjauhoja, ripaus suolaa ja vettä) kymmenisen minuuttia ja lisäsin sitten täytteen. Päälle laitoin vielä vähän fetaa ja juustoraastetta.

Koska huomenna on laskiaissunnuntai, tein nyt korvapuusteja. Laskiaispullat teen tiistaina, kun koko konkkaronkka on paikalla syömässä. Puolesta taikinasta tein tavallisia puusteja ja toiseen puolikkaaseen lisäsin vielä Dajm-rakeita.

Tytär teki vielä salaatin ja niin meillä oli aivan ihana iltapala valmiina! Oli hyvä lomapäivä!

WP_20140228_20_42_48_Pro-normal.jpg