Kääretorttuja rakastava ystävä tuli kylään, joten kääretorttuja piti tehdä. Jostain syystä en ole niitä juurikaan tehnyt. En tiedä miksi, sillä ne on helppoja tehdä ja muuntelumahdollisuuksia on loputtomasti. Silloin kun tytöt olivat pieniä ja olivat mökillä vanhempieni hoivissa (minä töissä), mamma ja tytöt tekivät käärmetorttuja; kyykäärmetorttu, rantakäärmetorttu... milloin mistäkin aineksista.

Nyt kokeilin kahta erilaista. Ensimmäinen oli mansikka-valkosuklaa-rahkasisuksella. Piti tehdä yksi varmasti hyvä, sillä toisesta ei voinut tietää: siihen laitoin ohuen kerroksen mustaherukkahilloa ja päälle valkosuklaa-kermavaahto-lakritsijuuri-turkinpippurivaahtoa. Tästä on nyt niin kauan, ettei ole hajuakaan, miten paljon laitoin mitäkin! Minun pitäisi totisesti opetella kirjoittamaan ainesosia muistiin sitä mukaa, kun teen! Laitoin liian vähän liivatetta, joten kaikki katastrofin ainekset olivat ilmassa, mutta makuhan se pääasia on.

Mansikkatortun tytär koristeli mansikan palasilla:

Hein%C3%A42%20002.jpgHein%C3%A42%20005.jpg

Lakritsitortut koristeltiin murskatuilla turkinpippureilla:

Hein%C3%A42%20006.jpg