Meillä on oikea juhlasuma loppuvuodesta, suma, joka jatkuu alkuvuoden puolelle. Ensin täytän minä vuosia, sitten serkkuni, ystäväni ja veljeni. Välissä juhlitaan joulua, sitten isääni ja juhlinnan katkaisee uusi vuosi. Sitten täyttää tyttäreni vuosia ja hääpäivämme on muutaman päivän päässä siitä. Sitten saammekin hengähtää kuukaudeksi :)

Tytär oli toivonut synttäripäivänään pavlovaa valkosuklaa-limetäytteellä. Sellainen siis! Matkaan tuli mutka, kun sain elämäni toisen kerran kammottavan huimauskohtauksen, joka pakotti minut makaamaan aloillani. Pienikin pään kääntö aiheutti pahanolon ja huoneen pyörimisen. Aamulla tilanne ei ollut niin paha, joten tein aamiaiseksi sitkeitä kauraruutuja ja maku.fi -sivustolta nappaamaani ohjetta mukaellen Vuohenjuustotartaletteja. Eihän meillä ollut kirsikkahilloa (keksin näiden tekemisen aamiaiseksi yöllä valvoessani), joten mies taikoi ihanan balsamicosiirapin käyttämällä viikunahilloa kirsikan sijaan.

Tammi3%20010.jpgTammi3%20009.jpgTammi3%20008.jpgTammi3%20007.jpgTammi3%20006.jpgTammi3%20005.jpgTammi3%20003.jpg

Sitten huimaukseni paheni kamalaksi. Mies siis teki pavlovan ja antoi minulle matkapahoinvointilääkkeen. Kun se vaikutti, pystyin pursottamaan valkuaisvaahdon ja tekemään täytteen. Täytteeseen laitoin rahkaa, kermavaahtoa, sulatettua valkosuklaata ja säilykepersikkaa. Jäiset mustikat, säilykepersikat ja kermavaahto koristelivat pavlovat. Tämä on kyllä niin ihana jälkiruoka, jota voi muunnella loputtomiin. Kesällä aion tehdä runsailla marjoilla koristellun ihanuuden!

Tammi3%20012.jpgTammi3%20013.jpgTammi3%20014.jpg

Kävimme hääpäivänä ostamassa Teija Oikkosen keramiikkateoksen. Täytyy miettiä sille arvoisensa paikka. Tuossa takana näkyy jouluksi tekemäni puolukkajäädyke, joka sopi mainiosti hääpäivän jälkiruoaksi; oli tarpeeksi syöjiä paikalla. Pääruokana oli katkarapukasaria riisin kera. Oli ihana päivä!

Tammi3%20032.jpg