Täytyy jakaa muillekin päivän tapahtuma:

Istuskelin kaikessa rauhassa pihalla, kun yläpuolelta alkoi kuulua rähinää. Rastaat hyökkäilivät jonkin kimppuun, jonkin, joka istui pihamännyssä. Näytti varikselta, mutta oli liian iso. Korppihan se oli! Kun paikalla oli riittävästi rähisijöitä, korpille riitti ja se lähti lentoon. Se pudotti jaloistaan jotain, joka putosi kuusen oksia pitkin maahan. Menin katsomaan; todennäköisesti harakanpoikanen se oli.

Yhtäkkiä ilma oli sakeanaan linnuista! Varikset, harakat ja rastaat kaikki tuon korpin kimpussa, joka sitten lähtikin jonnekin pois.

Aiemmin aamulla olin kuullut korpin äänen, mutten sitä korpiksi tunnistanut. Ei niitä usein Helsingissä ole näkynyt. Ihmettelin äänen eroa variksen ääneen verrattuna, ajattelin äänen kuuluvan kurkkukipuiselle varikselle. Jatkoin pihahommia ja huomasin jonkun linnun päättäneen päivänsä kesäkurpitsapenkissä. Naapuri on huomannut hiirihaukan istuvan varisten ja muiden kiusaksi pihamännyissä. Se verottaa toivottavasti runsaasti kaniinikantaamme! Ja saa ne rastaatkin vähentyä.