Mieheni kutsui ystävänsä saunomaan perjantaina ja minä lupasin hoitaa ruokapuolen. Tein lettuja, koska niin samalla saa itse pääruoan kuin jälkiruoankin täytteitä vaihtamalla.

Tein lettutaikina puoliksi rasvattomaan maitoon, puoliksi kauramaitoon. Kauramaito antaa ihanan maun, mutta vaatii totuttelua paistamisessa, sen verran erilainen taikinasta tulee pelkkään lehmänmaitoon verrattuna. Se myös käyttäytyy pannulla eri tavalla. Se kuplii ja "poksuu" enemmän ja lettuun tulee isompia reikiä.

Täytteiksi mies pilkkoi sipulia, valkosipulia, paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa. Lisäsin mukaan Barillan aurinkokuivatuista tomaateista tehdyn peston ja fetaa kuutioina. Tuota pestoa suosittelen lämpimästi! Mökillä tein vastaavanlaisen paistoksen, johon lopuksi sekoitin mukaan keitetyn pastan. Helppoa ja nopeaa ruoanvalmistusta!

Maustoin kasvismuhennosta vielä ruususuolalla, vastarouhitulla mustapippurilla ja sitruunamehulla. Hyvin meni kaupaksi!

Jälkiruokavaihtoehdoksi oli mm. omena-calvadoshilloa vuodelta 2012 (ihanaa!) ja vadelmahilloa ja sokeria tietysti. Jätskiäkin olisi ollut, mutta kukaan ei halunnut!

Hein%C3%A4_8%20014-normal.jpgHein%C3%A4_8%20015-normal.jpgHein%C3%A4_8%20016-normal.jpg

Melli odotti uskollisena, josko hänellekin irtoaisi lettu jos toinenkin.

Hein%C3%A4_8%20017-normal.jpg

Hein%C3%A4_8%20018-normal.jpgHein%C3%A4_8%20019-normal.jpgHein%C3%A4_8%20021-normal.jpg