Noin kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen aloin ommella! Piti aloittaa helposta. Olin tosin hankkinut ihastuttavan kirjan Mekkoja aikuisille ja myös leikannut siitä kaavat ja kankaat ensimmäiseen mekkoon... Mutta ihan en uskaltanut siitä aloittaa. Päätin siis tehdä trikoopaidan ja koristella sen puuvillalangasta tehdyllä  virkkausympyrällä. Törmäsin jossain blogissa kuvaan, jossa näkyi kauniin vihreä itse tehty paita ja siinä turkoosi virkattu juttu. Vaikka haluaisinkin löytää tuon blogin, en sitä ehkä löytäisi; en laittanut sitä koneen muistiin ja aikaa on kulunut liikaa. Mutta se kuva jäi kummittelemaan mieleeni ja rohkaisi eteen päin. Samoin teki äitini, joka on taitava tekijä, mihin ikinä ryhtyykään.

Eurokankaasta valitsin tummansinisen trikoon ja -lehdestä löysin pitsillä koristellun trikoomekon kaavan, jonka katkaisin puseroon sopivan pituiseksi. Hieman kankaan leikkaus hirvitti, mutta ajattelin, että jos tämä menee pieleen, ei kangas paljon maksanut ja oppirahoja on maksettava. Siirsin liskomosaiikkipöydän sängyn alle odottamaan inspiraatiota ja nostin ompelukoneen pöydälle. Saumuria en uskaltanut kokeilla. Sitten vaan ompelemaan. Kauluksessa piti testailla, miten päin se liepuke nyt pitikään laittaa, kun nuo lehtien ohjeet ovat kokeneemmille tekijöille tarkoitettuja. Itse tavaan niitä monta kertaa.

Ällistyksekseni paidasta tuli hyvä! Kaavaa aion käyttää myös jatkossa. Jopa vanhempi tyttäreni tilasi itselleen samanlaisen, mutta ilman "tuota virkkausta". Itse asiassa hän haluaisi kaulukseen kiemuraisen ketjusilmukkanauhan. Kangasta jäi, joten enköhän yritä tehdä uutta. Osaanko tehdä uudestaan vai oliko tämä ensikertalaisen onnea???

Tummansinisen kanssa sopii kivasti ompun vihreä, josta virkkasin pienen kukkaympyrän Virpi Siiran ohjetta muistellen. Desigual on parilla tullut mieleen paitani nähdessään. Kiitos kauniista kohteliaisuuksista!

Syys2%20007.jpgSyys2%20008.jpgSyys2%20009.jpg